Röstirondjes met gevulde mozzarella en pestodressing
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de röstirondjes op de bakplaat. Halveer grotere tomaten of snijd ze in kwarten. Verdeel de tomaten rond de röstirondjes.
- Meng 3 eetlepels olijfolie met het korianderzaad en besprenkel de tomaten ermee. Bak de röstirondjes met de tomaten in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Kook de erwten in 2 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder stromend water koud. Hak de ham in kleine stukjes. Meng de erwten met de ham en peper naar smaak.
- Snijd van de bollen mozzarella het kapje. Hol elke bol iets uit; houd de uitgeholde mozzarella apart. Vul de mozzarella met het erwten-hammengsel.
- Verdun de pesto met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met het citroensap, zout en peper.
- Neem de röstirondjes uit de oven. Verdeel over 4 rondjes de uitgeholde mozzarella en zet er de gevulde mozzarella op. Besprenkel de mozzarella en de tomaten met de pestodressing en garneer met de (mini)basilicum.
- Fan van salade caprese? Dan is deze traybake voor jou! Gevulde mozzarella met sappige tomaten op krokante röstirondjes. In een handomdraai op tafel!
- Tip: Laat voor vegetarisch gevulde mozzarella de serranoham gerust weg. Of voeg 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten toe.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 890 kcal
- 59 g vet waarvan 22 g verzadigd
- 53 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 9 g vezels
- 3,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen